header

Visie

Het is onze visie dat het leven een ontwikkelingsweg is en dat ieder mens een persoonlijke bestemming heeft. Ieder leven is een uniek verhaal en elke levensperiode kent globaal haar eigen vragen en thema's. Van de kennismaking met de wereld en je plek daarin vinden tot verzoening met je levensloop. Je bewust worden van deze thema's helpt om zin en betekenis te geven. Door erachter te komen wat voor jou waarde heeft en welke samenhang er in je levenservaringen tot nu toe te ontdekken is, kun je opnieuw richting vinden.

< 21
JAAR
Hoe kom ik tot
vrije keuze?
In deze eerste levensperiode wordt de basis gelegd voor de rest van je leven. Het zijn hele bepalende jaren, waarin je kennismaakt met de wereld via spel, fantasie, opvoeding, scholing, vriendschappen, seksualiteit, normen en waarden. Je leert omgaan met regels en rituelen, een eigen visie ontwikkelen en hoe je je tot anderen verhoudt. Ook gaat het in deze fase om het vinden van evenwicht tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid. Vragen die bij deze levensfase horen, zijn: 'wie ben ik?', 'wat wil ik?' en 'wat kan ik?'

Kijk voor meer informatie bij BRQ aanbod.

We staan je ook graag persoonlijk te woord.

21-40
JAAR
Hoe vorm ik mijn zelfbewustzijn?
In deze fase ga je je talenten verkennen. Het is een intensieve periode waarin je je manifesteert op je werk, in je leefomgeving en in je relaties met je partner en kinderen. De confrontatie aangaan met de wereld en je eigen identiteit daarin vinden staan centraal. Net als het opdoen van zelfkennis en je eigen grenzen en mogelijkheden verkennen om zo innerlijke zekerheid te verkrijgen. Het inzicht dat jij je handelen bepaalt en daar zelf voor verantwoordelijk bent, hoort bij deze levensfase. 'Wie ben ik geworden?', 'hoe vitaal voel ik mij?' en 'waar ben ik toe in staat?' zijn passende vragen. Heb jij te maken met een 'dertigersdip' en ben je op zoek naar 'purpose, passion and meaning'?

Kijk voor meer informatie bij BRQ aanbod.

We staan je ook graag persoonlijk te woord.

40-60
JAAR
Hoe leef ik mijn waarheid?
Het gaat erom in deze fase tot nieuw initiatief te komen. Daarvoor is loslaten noodzakelijk. De midlifecrisis is kenmerkend voor deze periode. Je wordt geconfronteerd met veranderingen op gebieden als gezondheid en vitaliteit, werk en relaties, waardoor je een andere verhouding moet zoeken ten opzichte van je baan, je partner of je kinderen. Het is een tijd van heroriëntatie en het vinden van een nieuw levensritme. Grote of kleine nieuwe initiatieven - zoals iets ouds in een nieuw jasje of een geheel andere richting - geven vaak een verfrissende dosis levensenergie. Een behoefte aan geestelijke verdieping kan ontstaan. Vragen als 'wat is mijn maat?' - zowel in het materiële als het immateriële - en 'wat ga ik nog in de wereld zetten?' staan in deze periode centraal.

Kijk voor meer informatie bij BRQ aanbod.

We staan je ook graag persoonlijk te woord.

> 60
JAAR
Hoe schenk ik mijn essentie?
In deze levensperiode stop je vroeg of laat met werken, zijn de kinderen het huis uit en dient zich langzaam maar zeker de ouderdom aan. Het is belangrijk een overzicht van je leven te krijgen om zo je essentie te vinden en tot wijsheid te komen. Dat kan bijvoorbeeld door plaats te maken voor de jongere generatie, zingeving te vinden in het doorgeven van je kennis en ervaring en je te verzoenen met je eigen levensverhaal. Als je je levenswijsheid zo inspirerend weet door te geven dat jongeren erdoor in beweging worden gebracht, kan dat veel voldoening geven. 'Wat stond mij te doen in dit leven?', 'wat heeft het werk mij gebracht?' en 'welk antwoord heb ik gegeven op de vragen van mijn bestaan?' zijn centrale vragen in deze periode.

Kijk voor meer informatie bij BRQ aanbod.

We staan je ook graag persoonlijk te woord.


BRAQUE
Coaching   Cursussen   Opleiding
contact@instituutbraque.nl
06 - 131 818 83
KvK 61447463

Algemene Voorwaarden
Privacy Statement